Mens vi venter på verdenskrigen

Den sidste selfie

Vi lever (endnu da) i en tid, hvor politikerne ruster landet til den umiddelbart forestående invasion fra Rusland. Og hvor de samme politikere beroliger befolkningen med, at der ikke er nogen fare for krigshandlinger mod den danske befolkning. At det altså ingen betydning har, at Civilforsvaret i praksis er nedlagt og at ingen ved, hvor beskyttelsesrummene ligger eller om der er udstyr til dem (det er der ikke). Disse lidt modstridende budskaber kan tolkes på flere måder:

• At politikerne ikke selv tror på, hvad de siger.
• At det eneste vigtige er oprustningen og den store handel med våben, ikke folks overlevelse.
• At de ikke aner, hvad de foretager sig.
• At en beskyttelse af civilbefolkningen alligevel er umulig, hvis det skulle lykkes at fremkalde en 3. verdenskrig.

Før invasionen i 2022 lød det fra den danske regering, at man ikke skulle prøve at forstå de russiske bekymringer over NATOs fremrykning. Nej, man skulle bare sætte hårdt mod hårdt, så ville alt ende lykkeligt. Det gjorde det så ikke. Hvorfor skal vi så tro, at de nu har styr på tingene, når de vil optrappe krigen? Når mere militær kraft forventes at løse det, som NATOs overlegne magt ikke kunne løse sidst?

Imens bliver Ukraine malet til støv, og et stort antal mennesker på begge sider bliver dræbt, lemlæstede eller smadret psykisk.

Var det dét værd? Var det nødvendigt? Tja, for militærindustrien var det i den grad dét værd. Selv det gamle krudtværk i Jylland restaureres i det fromme håb, at der vil være brug for det i mange år. Og man har fået skabt en hellig nationalistisk stemning, hvor man ikke skal protestere. Hvor spørgsmål er historieløse. Hvor tvivl er at gå Ruslands ærinde. En stemning der også har gavnet den israelske regering og alt dens uvæsen. Et uvæsen der bliver mere moralsk og mere retfærdigt for hver bombe, der falder.

Ud over at flere ville være i live, så kunne vi forresten bruge pengene og teknologien bedre ved at gøre noget ved de store verdensomfattende problemer. Og nej, det er ikke fødselsunderskuddet her i landet.

Men vær klar til at tage den sidste selfie. Det kan komme før du aner.