Hjem

Vigtige sager

EU-parlamentet skal træffe en meget vigtig afgørelse. Må man kalde en pølse for en pølse, hvis den ikke indeholder kød? Og må man sælge veggie-burgers, selv om de (logisk nok) er rent vegetabilske? Kødindustrien mener nej, det er at snyde forbrugerne! Nu kan man mene, at kødindustrien aldrig har haft skrupler ved at snyde. Der kører stadig lastbiler rundt med en jublende gris med krølle på halen. Selv om grisene sjældent har en hale. Og pølser har altid haft et noget tvivlsomt rygte. De har altid været at hakke det, som man ikke kan være bekendt at servere, og proppe det i en tarm, (som ganske ofte er lavet af papir behandlet med svovlsyre). At vegetarisk, vegetabilsk eller plantebaseret som betegnelse ved et produkt skulle narre nogen, er nok at undervurdere folk.

Nu har man haft benløse fugle uden fugle, forloren hare uden hare og forlorne skildpadder uden padder – uden nogen problemer i århundreder. Måske skal man til at censurere kogebøgerne, selleribøf er jo nævnt i de bedste kogebøger (og slet ikke en dårlig ret)?

Det er efterhånden også svært at argumentere for, at en burger skulle være kødkrævende, da ordet er så forvansket som tænkes kan. Måske bør den sælges som regnskovsburger eller hormonburger?Nogle mennesker har påpeget, at når beslutningstagere stilles over for svære beslutninger, er de tilbøjelige til at bruge det meste af tiden på ligegyldigheder. Farven på cykelskuret i stedet for opførelsen af et atomkraftværk – f.eks. Atomkraftværket bliver vedtaget uden spørgsmål.

Nu er jeg ikke just nogen fan af EU, jo mere kaos og farce desto bedre. Jo før Rom falder desto bedre. Men at diskutere om, en burger skal indeholde en hakket borger eller en beboer fra Hamburg, når der er krig i Kaukasus (og mange andre steder), folk drukner i Middelhavet, flygtninge bor under åben himmel, nazisterne marcherer og vi er ved at slå flere arter ihjel end det berømte meteor for 65 millioner år siden. Og forresten selv er ved at krepere af en virus. Se dét er at bruge tiden på de forkerte spørgsmål. EU i et pølseskind!