Hjem

Helvede eller paradis på jord?

Højrefløjen, som sjovt nok er en meget religiøs højrefløj, har altid forbandet venstrefløjen for at ville spille Vorherre og skabe et paradis på jord. Dette er ifølge dem umuligt (fordi mennesket pr. definition er syndefuldt osv.) og vil altid føre til skabelsen af et helvede på jord. Se blot på Pol Pot og Stalin!

I stedet skal menneskene bøje nakken, lide tålmodigt og se frem til at høste vores velfortjente løn i Himlen – efter vi er kreperet. Vil vi ikke det, kan de godt sørge for, at vi kreperer noget hurtigere!

Så mens vi måske ikke døjer med Pol Pot, så er der stadig arbejdsløshed, overbelagte sygehuse/ventelister (især i psykiatrien), dårlige/for få boliger, dårlige skoler, forurening, krig … Men vi skal være taknemmelige, for andre har det værre end os. Vi skal være så taknemmelige, at vi accepterer, at tingene bliver værre – til gengæld for skattelettelser til de rige.

Er der sprøjtegift i drikkevandet, så må vi acceptere, at den private ejendomsret til jorden er vigtigere for de få, end rent vand er for resten. Desuden kan vi ikke vide, hvor farligt vandet er. For luften og maden er også forgiftet. Så dødsårsagen, når vi engang stiller op ved ventelisten foran Perleporten, er nok, at vi ikke har motioneret nok. Så kan vi lære det!

Men er problemet ved at ville skabe et paradis på jord ikke, at vi kan komme til at genere andre mennesker, når vi vil gøre tilværelsen bedre for de mange? Vi kan jo komme til at genere de rige – de rige svin. Derfor skal vi ikke kræve ind her på jorden, men samle os skatte i Himlen og lade de rige samle og nyde skatte her på jorden.

Sjovt nok bliver Jesus citeret for (Matthæus 19,21), at de rige bør give deres rigdom til de fattige (man skal dog ikke tro på alt, hvad man hører). Men hvis de rige ikke vil det, så kan vi tage selv.