Hjem

Farlige borgere?

Inger Støjberg, der åbenbart har fået abstinenser efter ikke at have været på forsiden i knap en uge (stræber hun Lille-Lars fra Græsted efter magten?), er atter faret i »blækhuset«: Muslimer bør holde ferie i ramadan-måneden, da de er til stor fare for andre mennesker, når de raver rundt halvt bevidstløse af sult. DF mener naturligvis noget vildere, og vil have fastende muslimer fyret. Socialdemokraterne har ikke forsøgt at stikke dén – endnu da?

Der er godt nok ingen, der har lagt mærke til noget problem med ulykker på grund af ramadanen. Ikke-muslimer, der også faster af og til, siger, at det kan man sagtens holde til. Måske skærper det ligefrem sanserne. Det er jo ikke en måneds streng faste i bedste Jesus-stil, det er faste om dagen og så et hyggeligt måltid med familie og evt. venner om aftenen. Endda et måltid uden alkohol.

Men der er en anden gruppe, hvis religiøse udskejelser medfører stor fare for dem selv og andre. Nemlig de kristne danskere (og en del ateister), der i de 1½ til 2 måneder, som julemåneden varer, vælter rundt fra brandert til brandert, fra J-dag til julefrokoster, kun adskilt af perioder med tømmermænd. Disse branderter plejer normalt at tage en taxa eller bussen hjem, klogeligt nok, men nogle tager bilen. Politiet er nødt til hvert år at køre en større kampagne for at få stoppet bare nogle af spritbilisterne. Men de er ikke muslimer og er derfor ikke noget politisk problem. Det burde de måske være.