Hjem

Sidste

Populære

RostaVinduet - Forsiden

Færre helte, tak!

I tider som disse, hvor store helte er klar til at sende andre menneskers børn i krig, har vi brug for færre helte. Og brug for flere der er bekymrede kujoner - og som har mod til at sige det.

Inden man starter endnu en krig, skal man huske, at det kan tage mange år at rydde op og endnu længere tid at hele de konflikter og det had, der følger med. Desuden vil også soldater, der slet ikke har hjemme i krigsområdet, få psykiske skader, som de aldrig helt kommer over. Krig har flest tabere – også blandt de sejrende.

 

Corona-vaccine

Det er ikke ulovligt at påstå, at et corona-pas er at sammenligne med et "jøde-pas" (det fandtes vist slet ikke). Det er heller ikke forbudt at rende rundt med "jøde-stjerner" med teksten uvaccineret på i stedet for Jude. I hvert fald ikke her i landet, i Tyskland er det over stregen. 

 

Men må nok indstille sig på at blive betragtet som en stor idiot. En idiot der selv skriger dette faktum ud over hele landet. 

Senest opdateret (Onsdag, 26. januar 2022 23:03)

 

Klimaevangeliet, kap. 1

Og der var bønder i den samme egn, som lå ude på marken, thi deres huse vare blæste omkuld af storme, og mange af deres dyr vare druknede, da floden atter vare gået over sine bredder. Og se, en Herrens engel stod for dem, og Herrens herlighed skinnede om dem, og de frygtede såre. Og engelen sagde til dem: »Frygter ikke for klimaet, thi se, jeg forkynder eder en stor glæde, som skal være for hele folket.

Bla, bla, bla!

Og dette skulle I have til tegn: Bla, bla, bla!« Og straks var der med engelen en himmelsk hærskares mangfoldighed, som lovede regeringen og sagde: »Ære være regeringen i det højeste! og ishockey-stav engang i fremtiden og bla, bla, bla!«

 

Religionsstridigheder igen

Som ateist er det af og til forunderligt, når nogle kristne her i landet farer i kjole og krave, eller hvad de nu ifører sig. For tiden er det så Jim Lyngvild, der blandt andre kendte har iklædt kulturministeren fuldt hippievølveudstyr. Det er næppe særligt autentisk, men det ser faktisk interessant ud.

Men da kulturministeren også er kirkeminister, er dette visse kristne en vederstyggelighed. Herlige ord som okkultisme, djævelskab og hedenskab farer som bandstråler fra deres munde. For at understrege pointen fremhæves Grundlovens ord om religionsfrihed, for der står ikke noget om religionsLIGHED. Der er forskel på hedenskab, vantro og den rigtige tro.

Men hvad består den forskel mon i? Altså religion er vel overtro uanset hvad? Er aser mere udtryk for overtro og okkultisme end jomfrufødsler, spadseretur på vandet og genoplivning af kadavere? Der er en del henvisninger til hemmeligheder i Det Nye Testamente, altså også noget okkult. Den sande religion er åbenbart den statsautoriserede overtro.

Grundlovens forrang til kristendommen er §4, "Den evangelisk-lutherske kirke er den danske folkekirke og understøttes som sådan." Det er meget specifikt, den katolske kirke og de græsk-ortodokse er ikke gode nok i det selskab. Andre kristne retninger er lige så andenrangs som f.eks. asatroende. Det gælder f,eks, de reformerte, calvinister og presbyterianere – og andre, som ikke lige ligger under Luthers religiøse afkom. Det synes som om, kun den danske folkekirke er den sande lære – her i landet. Og dens forrang består i, at regenten skal være medlem, at nogle udgifter til løn finansieres over skatten, også af os vantro. Og så den forunderlige detalje med fødsler, der vist stadig skal over kirken via ministerialbogen.

Men hvad er det egentlig, der gør netop den danske autoriserede kirke så speciel i forhold til andet? Lønregnskab og paragraffer? En særlig sen åbenbaring? Herrens personlige medvirken under affattelsen af grundloven i 1848-1849 (i modsætning til den anglikanske catholicism light-variant)?

 

Retsnyt

Landsforeningen Bæredygtig Matematik har anlagt injuriesøgsmål mod den tyske matematiker Johann Heinrich Lambert, der offentligt har hævdet, at π ikke er noget rationelt tal. Landsforeningen har gjort et stort og egennyttigt arbejde for at gøre matematikken enkel og rentabel, og sådanne usande påstande er særdeles krænkende for medlemmerne.

 

USA er tilbage

Efter fire år under Donald Trump, hvor man verden over har rystet på hovedet, krummet tæer eller fneset i krogene, har den nye Biden-administration meddelt alverden, at USA nu er tilbage. Dette markeres ved en genindtræden i nogle af de aftaler, som Trump havde trukket USA ud af. Man har også genoptaget noget af den mere krigeriske retorik over for de lande, man ikke kan lide. Det vil først og fremmest sige Kina og næstefter Rusland. Jo, USA er tilbage.

Især synes Kinas økonomiske, tekniske og politiske fremgang at gøre ondt. Også under Trump har USA haft en ganske stor succes ved at fortælle om kinesiske bagdøre i al slags elektronik, samt russiske og nordkoreanske hackere, der skal være brudt ind alle vegne. Dokumentationen har af og til været sparsom. Altså hackere anstrenger sig normalt efter at være ukendte og svære at spore, så hvad det præcist er, USA mener at have fundet som beviser (eller indicier) vides ikke. Der er faktisk flere lande (og en stor mængde gangstere), der også kunne have interesse i at hacke stater og firmaer. For tiden er ransomware det helt store. Selv om en hackergruppe faktisk viser sig at befinde sig i f.eks. Rusland, så gør det vel ikke automatisk Putin til bagmand? Vi har her i landet både rockere og andre bander til at handle med stoffer, hormoner og våben, uden at Mette Frederiksen er skyldig.

De tekniske bagdøre er endnu mere mystiske. De har mest vist sig som påstande, af og til lidt fantastiske. Jo, der er fundet bagdøre, men i elektronik fra mange forskellige lande. Software har haft bagdøre. Sommetider i form af en rigtig bagdør (Sesam, Sesam luk dig op) i andre tilfælde som fejl og svagheder, der gør det muligt at overtage et system. Er disse svagheder anbragt der bevidst? Hvorfor tager det halve og hele år at lappe hullerne? Det er bestemt ikke Kina, der er den fremmeste mistænkte her.

Læs mere…