Hjem

Sidste

Populære

RostaVinduet - Forsiden

Burka, niqab, skæg og høje hæle

Forskellige politikere og debattører (er det en jobbeskrivelse?) ivrer for, at der skal indføres forbud mod de ansigtsdækkende beklædninger burka og niqab. Argumenterne skifter fra, at klædningerne er kvindeundertrykkende, over at andre har krav om at kunne se folks ansigter og helt over til, at der er tale om religiøse beklædningsgenstande, og at disse er uønskede. I så fald medtages gerne tørklæder under ønsket om forbud (visse steder). Argumenterne for at forbyde tørklæder medtager dels påstanden om, at de skulle være religiøse, dels det noget modstridende argument, at Koranen ikke nævner tørklæder.

Læs mere…

 

Adfærdsregulerende afgifter

Når staten gerne ser, at borgerne agerer på en bestemt måde, kan den (ud over forbud og straf) benytte adfærdsregulerende afgifter. Der er f.eks. lagt afgift på alkohol for at begrænse drukkenskaben i stedet for at forsøge sig med et forbud mod alkohol. Det havde man mindre heldige erfaringer med i USA engang. Tilsvarende er der afgifter på tobak.

Og så er der kommet afgifter på energi for at motivere os til at bruge mindre energi og for at stimulere til en omlægning til produktion af ”grøn energi”. Alt sammen såre smukt.

Læs mere…

 

Nærværende eller online?

Mother_with_smartphone
 

Microsoft har udsendt en opdatering til Windows

Har du også fået virus på din computer?

Nej, det er værre. Jeg har fået Windows. 

 

L'état c'est ?

L'état c'est Pind. Staten, det er Pind.
 

Evakuering

Professor Stephen Hawking mener, at vi bør bygge store og langtrækkende rumskibe for at drage ud og bosætte os på fjerne planeter. Vor fortsatte eksistens på Jorden er nemlig truet af forskellige katastrofer, nogle af dem skyldes os selv og vor civilisation.

Nu kan man hævde, at det muligvis er betydeligt nemmere at gøre noget ved de igangværende og de mulige og truende katastrofer end at flytte til en ny planet. Og i øvrigt vil nissen jo flytte med! Hvis vi ikke kan administrere én planet til artens bedste, hvorfor skulle vi da være bedre med en ny planet?

Læs mere…