Hjem

Sidste

Populære

RostaVinduet - Forsiden

Holger

Der er det sagn fra gamle dage, at i en atomsikker bunker et sted i Nordsjælland, ikke så langt fra Kronborg, førhen kaldet Krogen Slot, ligger en vældig kriger, Holger Danske, i kunstig dvale eller koma, holdt i live af maskiner. Engang, når landet stander i våde, virkelig i ulykke, når gudløse russere har jævnet alt med jorden, da skulle maskinerne vække Holger. Og han skal stige op fra sin bunker.

Men sagnene fortæller ikke, hvad i alverden Holger så vil gøre ved dét?

 

Moderne museer?

Jeg vågnede fra en ond drøm forleden: Politikerne havde endnu en gang besluttet, at de gammeldags museer var alt for dyre, og at pengene kunne bruges bedre på skattelettelser. Så man havde besluttet at omfavne den moderne teknologi helt og fuldt.

Alle betydelige udstillede genstande skulle 3D-skannes i høj opløsning. Disse 3D-gengivelser ville så, mod et meget beskedent beløb, blive gjort tilgængelige på ”nettet”, så folk kunne gå rundt i Virtual Reality og se på genstandene fra alle vinkler – uden at blive generet af kustoder eller andre museumsgæster og uden at behøve rejse til de byer, hvor museerne lå.

Museerne kunne derpå lukkes, bygningerne eller grundene sælges til spekulanter, der ville bygge højhuse med caféer i stueetagen. Og alt skramlet på museerne kunne bortskaffes. De bedste genstande skulle sælges til saudiske prinser og andre rige folk, der forstod at værdisætte dem. Personalet, herunder alle forskerne, kunne fyres. Og de mange penge, man kunne spare eller få ind, skulle naturligvis gå til skattelettelser (og refusion af udbytteskat). Det gamle lort, der ikke kunne sælges, skulle bruges som opfyldning under nye motorveje.

Og så var det, jeg kom i tvivl om, det nu også havde været en drøm?

 

Persondataforordningen

Remember, remember, 

the 5th of November

The Gunpowder Treason and plot;

I know of no reason 

why Gunpowder Treason

Should ever be forgot.

 


Nå ikke? Du har nok ikke hørt om GDPR og retten til at blive glemt?

 

De rige siger tak!

Hvad der er stjålet, er tjent. Først fik vi dig til at redde vores røve med skattebetalte bankpakker. Så stjal vi hundreder af milliarder af euro - fra dig. Hvad tror du, vi gør næste gang? Kapitalens frie bevægelighed er EUs største og vigtigste frihed. Frihed for ansvar, frihed fra kontrol, frihed fra straf. 

eurosedler

De naive er taberne, de naive betaler. Du betaler. Også næste gang og næste gang igen. 

 

Vi siger så mange tak! Fjolser. 

 

Eller som Bertolt Brecht udtrykte det:

Hvem er den største skurk? Ham der røver en bank, eller ham der grundlægger den?

Senest opdateret (Søndag, 21. oktober 2018 20:10)

 

Dysfunktionalismen

Da den industrielle revolution begyndte at tage fart i midten af 1800-tallet, var et af resultaterne (som formålet var) en strøm af relativt billige, masseproducerede varer. Mange af dem var af støbegods: ovne, komfurer, kødhakkemaskiner, symaskiner, elevatorstole, bybænke, gelændere (den med griffen), gadelygter, støbejernskors, haveborde … Karakteristisk for mange af disse varer var, at de blev dekoreret i en underlig nyrokoko-stil. Der var snørkler og forgyldninger (dvs. guld var det ikke, industrien skabte også guldbronzen – fine messingflager rørt ud i lak), underlige komplekse mønstre, griffer og løvefødder (nogle syntes gravet ud af Pompeii) og overføringsbilleder med fornemt tryk, mønstre og firmanavne. Det blev mere og mere påklistret, vulgært og billigt.

Læs mere…

 

Denke daran …

Denke daran. Das Abhören ausländischer Sender ist ein Verbrechen gegen die nationale Sicherheit unseres Volkes. Es wird auf Befehl des Führers mit schweren Zuchthausstrafen geahndet.

Sådan en tekst forventedes tyske statsborgere at have monteret på deres radio (mørkorange sedler, der kunne smyges om skalaknappen, blev uddelt til folket). For udenlandske sendere bragte fake news og undergravede den nationale sikkerhed.

So war's damals.

Den danske regering vil give PET en ekstra bevilling på 43 millioner for de næste fire år, lige som FE også skal styrkes. Pengene skal bl.a. bruges til at bekæmpe russisk misinformation og indblanding i dansk politik, herunder det folketingsvalg, der truer inden for det næste år. Hvad det hele konkret går ud på, kan man ikke fortælle.

Læs mere…