Hjem

Sidste

Populære

RostaVinduet - Forsiden

Hedendom og kristenskab

Overskriften lyder forkert, ikke sandt? For det er jo omvendt – ikke? Kristendommen er sandheden, vejen og livet. Hedenskab (og værre endnu – den fæle ateisme) er en vranglære!

Religion kan have sine smukke sider. Den kan give én støtte i svære tider, fornemmelsen af at man ikke er alene med sin sorg eller rædsel. At nogen vil én det godt, at nogen tager sig af problemerne. At det hele har en mening, selv om man som usseligt menneske ikke kan se det store billede. Religion kan, af og til, opfordre til, at man opfører sig ordentligt. Det er jo heller ikke dårligt.

Religion, uanset hvad art den har, kan også have en meget styg side. Den kan bruges til at sætte skel mellem os, der har retten og sandheden, og hedningerne, der er vildfarne, fordærvede, onde osv. Som skal belæres. Som skal frelses. Som skal sættes på plads. Dette er især vigtigt, når hedningerne besidder ressourcer, som vi, de gudfrygtige, har brug for. Det kan være land, olie, kobber, guld – eller deres arbejdskraft. Hedninge er gode slaver. Og det behager Gud. Er der ikke hedninger nok, så ser Gud nok alligevel tålsomt på (endnu) en retfærdig krig: Gott mit uns!

Denne brug af religion til at retfærdiggøre rov er ikke særegen for kristendommen. Islam har gjort det samme. Det har assyrere, aztekere og babyloniere også, blandt mange andre. Vore hedenske forfædre, de ”gæve” vikinger, var særegent plagsomme for vore naboer (muligvis uden at de havde behov for en religiøs motivation). At disse naboer pugede rigdomme sammen i klostre og kirker, var jo blot yderligt motiverende. At de kristne frankere havde ”missioneret” med sværdet i saksernes land og ligefrem havde forsøgt at true den danske konge Gøtrik, var jo næsten en casus belli for danskerne (desuden var frankerne – og angelsakserne – meget dårlige til at forsvare sig). Romerne var måske mere kyniske, selv om de da forresten mente at udbrede fred og civilisation og bekæmpede gallernes menneskeofringer. Romerne ofrede ikke mennesker (længere), men de havde da nogle meget perverse fornøjelser i deres gladiatorshows.

Læs mere…

 

Skjulte budskaber?

Visse kristne har altid nydt at lede efter skjulte budskaber i film, billeder og især musik. Når de fandt et eller andet, var der fryd blandt de Herrens udvalgte, for det var altid et eller andet satanisk budskab. Mange rocknumre afslørede, hvis man afspillede dem baglæns (og drak en halv flaske whiskey), budskaber i retning af: »Hail Satan, hail Satan!« Præcis hvilken undergravende effekt på ungdommens moral, disse »budskaber« skulle have, når de kun var hørlige for de troende, er aldrig gået op for mig.

Men jeg vil også være med. Jeg har fundet hemmelige budskaber hos Microsoft! De er godt nok noget modstridende, men hvis man læser Johannes' Åbenbaring bagfra, så bliver alt klart! Desværre kniber det med whiskeyen, men her kommer afsløringerne.

Læs mere…

 

Tankados kode af Dan Brown

Jeg fandt bogen hos et antikvariat – i kassen ude foran. Den kostede kun tyve kroner, og den skulle handle om NSA og kryptering og sådan noget. Det lød jo lovende, selv om Dan Brown da har et noget tvivlsomt rygte. Tyve kroner var i hvert fald ikke det strå, der giver kamelen rygproblemer, så jeg købte den.

Jeg kan ikke påstå, at det er den ringeste bog, jeg nogensinde har læst, men den kommer ind på en flot andenplads. Den ringeste bog, jeg har læst, er … tja, måske er det faktisk den ringeste bog?

Læs mere…

 

Technology is the answer!

Hvis man kommer til at sige, at tidsmaskiner ikke er mulige, kan man forvente, at en eller anden vil sige, at man bare skal bruge et ormehul. Siger man i stedet, at rejser med eller over lysets hastighed ikke er mulige, kan man (måske) opleve, at nogen nævner Alcubierre-drevet. Okay, ormehuller er ren teori, deres eksistens er ikke påvist. Og det er ikke sikkert, at vi kan skabe et og bruge det til noget fornuftigt (uden for Hollywood). Lige som Alcubierre-drevet synes det at kræve enorme mængder af energi og eksotiske materialer, der ikke findes bevis for eksistensen af. Men det lyder godt.

Mere jordnært så er der mennesker, der mener, at miljøproblemer, klimaproblemer, uddøen af arter er problemer, der let kan løses teknologisk. Når f.eks. Bangladesh får problemer med oversvømmelser, skal de bare blive så rige, at de kan bygge diger lige som i Holland. Og alt kan løses med atomkraft, især de nye thorium-reaktorer (som ganske vist ikke er udviklet endnu, men …). Menneskeheden har hidtil løst ethvert problem med ny teknologi.

Argumentet er næppe holdbart. Det er flere gange før i vores historie gået galt. Og argumentet svarer til at falde ned fra en skyskraber. Når man har nået halvvejen kan man konkludere, at erfaringen jo viser, at det hidtil er gået meget godt, så det vil det sandsynligvis blive ved med.

Læs mere…

 

Om slipseforbudet

Det flertal, der nu tegner sig for et forbud mod at bære den undertrykkende beklædning slipset, er en sejr for vort demokrati og for det frisind, vi altid pryder os selv med, når alt går os imod og kvindelandsholdet strejker. Alt for længe har kvinder og chefer tvunget mænd til at bære den ydmygende beklædning, som kaldes et slips. Her i landet har vi krav på at kunne se hinandens hals, og derfor er det utryghedsfremkaldende, når enkelte mænd, ganske vist ret få i tal, vandrer rundt formummet med et slips. Slipset signalerer chefens magt over en mand, endda for konernes vedkommende hånd- og HALSret! Dette fortidige slaveri skal være slut nu. Aldrig mere skal nogen kunne udstikke regler og krav til andres påklædning. Undtagen når VI gør det.

Da det kan opfattes som racistisk at indføre et forbud, der udtrykkeligt peger på slips, er halstørklæder, butterfly og fuldskæg også forbudt.

Om folk stadig vil bære slips derhjemme, skal staten ikke blande sig i. Men vi minder om, at straffelovens paragraf 260 allerede forbyder at tvinge nogen til at bære formumning. Man kunne derfor tro, at dette forbud er ren symbolpolitik og leflen for populismen. Det er det også.

 

Hvad er liberalisme?

Det er et godt spørgsmål. Det er at indføre et religiøst politi, der skal kontrollere folks klædedragt, om den nu overholder de gældende krav til frihed og frisind. Og at bekæmpe "social kontrol" med – social kontrol.