Hjem

Sidste

Populære

RostaVinduet - Forsiden

Rumrejser

Jeg er vokset op med den bemandede rumfart, med drømmen om at rejse først til Månen, derefter til fremmede planeter og en dag til andre solsystemer. Gagarin fløj knapt 1½ år før, jeg blev født. Jeg lærte at tale, mens Sovjetunionen og USA skabte overskrifter på rummets erobring. ”Rummand” var et ord, vi alle kendte. Astronauter og kosmonauter (meget ambitiøse stillingsbetegnelser!) døde af og til, det slog ingen ud. Jeg sad oppe om natten, mens astronauterne vandrede for første gang på en anden klode, Månen. De fik endda et par biler med derop.

Der blev skitseret planer for store rumstationer, for en fast base på Månen og for rejser til Mars. Der blev skabt rumstationer, men de var meget mindre end vi drømte om. Og den bemandede rumfart til andre kloder døde lige så stille. NASA fik ikke engang lov at gennemføre de planlagte månelandinger. Politikerne havde andre og mere presserende ting at bruge pengene til. Det har længe været klart for mig, at rummets udforskning og ”erobring” sandsynligvis vil dø samtidig med mig. Måske kommer jeg til at opleve mennesker på Månen igen, men mennesker på Mars? Det tror jeg ikke længere på.

Læs mere…

 

The Facebook Hymn

(Melody: Nearer, my God, to thee)

 

Nearer, Facebook to Thee, nearer to Thee!

E'en though it be some likes, that raiseth me,

Still all my song shall be, nearer, Facebook, to Thee.

Refrain:

Nearer, Facebook, to Thee, nearer to Thee!

 

Though like the wanderer, the sun gone down,

Darkness be over me, my rest a stone;

Yet in my dreams I post, photographs of me.

Refrain:

Nearer, Facebook, to Thee, nearer to Thee!

 

There let the thumbs up fly, marks on the screen;

All that I'm gettin' back: an empty Dream;

Adverts to beckon me, nearer, Facebook, to Thee.

Refrain:

Nearer, Facebook, to Thee, nearer to Thee!

 

Then, with my waking thoughts waste in Thy praise,

Out of my meagre wage crap I will purchase,

So by my woes to be, nearer, Facebook, to Thee.

Refrain:

Nearer, Facebook, to Thee, nearer to Thee!

 

Or if delusional I try to flee,

Immersed in thee seem to be, friends and family,

Again all my song shall be, nearer, Facebook, to Thee.

Refrain:

Nearer, Facebook, to Thee, nearer to Thee!

 

There in my filthy home, garbage in heaps all lies,

Nobody seems to care, all but worms and flies;

Facebook has eaten up, all my dignity!

Refrain:

Nearer, Facebook, to Thee, nearer to Thee!

Senest opdateret (Tirsdag, 06. februar 2018 00:03)

 

Ikke korruption …

Danmark er et af de mindst korrupte lande i verden. Det siger forskellige undersøgelser, bestilt af politikerne, og det svarer også meget godt til vores fornemmelser. Skal jeg bruge et pas, går jeg på kommunens kontor og bestiller et. Jeg skal bruge et billede og jeg skal betale et gebyr, der er nævnt på forhånd, helt åbent. Beløbet bogføres og går helt regelret ind i en kasse et sted. Jeg skal ikke stikke personen hos kommunen 1000 kr. ”under bordet” for at få det pas, jeg har ret til. Skal jeg bruge en byggetilladelse, er der regler for det, og jeg skal ikke betale nogen embedsmand ekstra for at få den behandling og de tilladelser, jeg har ret til. Jeg skal heller ikke betale, for at få tingene til at gå lidt hurtigere. Kører jeg for stærkt, så får jeg en velfortjent bøde (måske da), og jeg kan ikke slippe for bøden eller klippet i kørekortet, ved at stikke den venlige strisser 500 kr. til kagekassen. Det vil faktisk være stupidt at prøve, da strisseren helt korrekt ville give mig større problemer for at forsøge på at bestikke ham, end jeg havde i forvejen. Tingene kører som de skal, efter loven og efter de øvrige regler. Synligt, gennemskueligt og retfærdigt.

Læs mere…

 

Fake New, hvordan det skal gøres og ikke skal gøres

»Fake News er noget, som Rusland bruger mod det demokratiske Vesten. Og det er noget meget nyt og farligt, der udbredes via Facebook og obskure hjemmesider.« Sådan kunne man, temmelig groft og forenklet, beskrive holdningen til falske historier i medierne. Men ideen med at bruge løgnen for at fremme politiske mål er ikke ny og ikke nogen russisk opfindelse. Og for den sags skyld er ikke alle »fake news« løgn. Men somme tider er det bare nemmere at hævde, at det er Putin, der har har skabt historien, end at forsøge på at bortforklare.

Læs mere…

 

Diskrimination

Brøndhøj Kirke annoncerer efter en ny præst. I stillingsopslaget står, at den nye præst skal være villig til at vie folk af samme køn efter det ritual, der nu hører til den slags i Folkekirken. Menighedsrådet signallerer altså en åben holdning til homoseksualitet. Den kirkelige højrefløj protesterer. Der er her tale om diskrimination! Evt. sorte præster (melanopresbytere) diskrimineres i at udøve deres ret til at diskriminere homoseksuelle. Jamen, det lyder da vederstyggeligt. Man kan ikke sådan lave sig den kristendom, som man har lyst til. Deus non vult! Den version af kristendommen, som man modificerede i Nikæa i 325 og ved andre synoder, og som man atter modificerede ved reformationen, som var en modifikation af Moseloven, lader sig ikke sådan modificere! 

Så man vil bebrejde Islam, at man ikke har haft en reformation og i øvrigt ikke har tilpasset sig tiden (ikke helt rigtigt), men Den Sorte Bog er evig og uforanderlig og ... 

Man har vurderet, at antallet af regulære skrivefejl i Det Nye Testamente (variationer) overstiger antallet af ord i samme skrift. Dog er langt de fleste revnende ligegyldige småfejl. Men der er også blevet tilføjet afgørende forbedringer og oversættelserne, også i Det Gamle Testamente, er af og til det rene svindel. Kristendommen har ikke »til alle tider« været evig og uforanderlig. Hævder man det, har man intet fattet. 

Senest opdateret (Onsdag, 03. januar 2018 21:06)

 

Fire and forget

Fire and forget er betegnelsen man bruger om våben, der, når de er affyret, selv finder frem til eller ligefrem forfølger målet. I den simpleste udgave kan der være tale om varmesøgende missiler anvendt mod fly. Det viste sig hurtigt, at man ikke kunne være helt sikker på, hvad eller hvem disse målsøgende missiler kastede deres opmærksomhed på.

Men det, jeg egentlig ville skrive om, er det almindelige princip: Hire, fire and forget. At virksomheder forventer til enhver tid at kunne hyre kvalificerede »medarbejdere« i tilstrækkeligt antal (dvs. at der er så mange at vælge iblandt, at de ikke tør kræve en ordentlig løn), at man kan fyre dem og glemme dem, når man ikke længere har brug for dem (i stedet for f.eks. at efteruddanne sine ansatte, så de også kan klare nye arbejdsopgaver). Og at virksomhederne kan skælde ud over, at der ikke er ledige mennesker med de kompetencer, man skal bruge lige her og nu! Og endelig ikke mere for så kunne de måske begynde at tænke selv.

Læs mere…