Hjem

Sidste

Populære

RostaVinduet - Forsiden

A Bloody Nice Cup of Tea

Det har vist sig, at en hel del indisk te indeholder forskellige spændende sprøjtegifte, herunder den i øvrigt stort set forbudte gift DDT.

ddtea

 

Nedskæringer på humaniora

Regeringen vil, inspireret af forskellige borgerlige profeter og tænketanke, skære stort ned på humaniora (som åbenbart omfatter mere, end man ellers ville tro). Det går jo ikke, at folk uddannes direkte til arbejdsløshed! Eller at de fordyber sig i uproduktive sysler som kinesisk, arabisk eller – oh rædsel! – litteratur. Den slags er der ikke råd til i det moderne Danmark.

Må vi herfra i al beskedenhed foreslå, at litteraturstudiet erstattes med et studium i kreativ bogføring? Det lugter trods alt lidt af digterkunstens Pegasus.

 

Et svært stykke

Når flybomber kastet mod islamister øger tilstrømningen af rekrutter til islamisterne, hvor mange bomber skal man så kaste for at vinde over islamisterne?

I hvert fald må det være fedt at have aktier i militærindustrien. 

 

On the internet

Moron
 

Det moderne køkken

Det moderne køkken er ikke længere et rustikt samtalekøkken. Nej, det er det sikrede ”biohazard-køkken”. For i det moderne køkken jonglerer vi med potentielt dødelige smitstoffer, fra salmonella til MRSA CC398.

Vi bærer fødevarerne, indkøbt i det lokale supermarked og forseglet i hygiejnisk plastemballage, ind gennem den lufttætte sluse, hvor vi ifører os en beskyttelsesheldragt med luftforsyning fra slanger. Overtrykket i dragten skal beskytte os mod luftbåren smitte, når vi senere åbner kødpakkerne.

Læs mere…

 

Hvad vil du huskes for?

Berømte mænd (og kvinder), opfindere, gennem tiden mødes for at snakke. De spørger hinanden, hvad de huskes for? En opfandt vandsneglen og forskellige andre snedige maskiner, en opfandt penduluret, en dampmaskinen, en byggede en jernbro over floden Severn, en anden et tårn af jern i Paris. Jernbanens og telegrafens opfindere er også mødt frem. Hele tre mænd strides om ophavet til radioen. Der er også strid om telefonen. Et par eksplosionsmotorer blev det også til. En demonstrerede dampturbinens overlegenhed. Mikroskopet og teleskopet har også hver deres opfindere, en mand opdagede penicillinet. Osv. osv.

Men hvad har folk fra vor egen tid at prale med? Joh, jeg opfandt Facebook, siger en. Og det var MIG, der opfandt Twitter. En kendt politiker har opfundet internettet. JEG har til gengæld skabt Angry Birds, råber en anden! De helt store har skabt Halo og Destiny. Eller brugt deres liv på at skabe og spille World of Warcraft.

Så kan vi jo spekulere på, hvad vi selv vil huskes for? Hvad huskes om hundrede år - eller om totusinde?